لیست اختراعات علي اصغر طالبي
شتهها به عنوان يكي از مهمترين آفات كشاورزي بويژه در محصولات گلخانهاي مطرح هستند. استفاده بيرويه از آفتكشهاي شيميايي براي كنترل شتهها موجب مقاومت آنها و اثرات سوء بر محيط زيست شدهاست. زنبورهاي Aphidius matricariae وAphidius colemani پارازيتوئيد داخلي، همراهزي، انفرادي و پليفاژ براي شتهها ميباشند. در حال حاضر بخش كشاورزي و برنامههاي مديريت آفات به صورت چشمگيري نيازمند روشها و تكنيكهاي بهينه پرورش انبوه براي توليد حشرات با كيفيت بالا و هزينه اقتصادي بهصرفه ميباشد. جهت بهينهسازي توليد انبوه اين عوامل كنترل بيولوژيك، روش بهينهاي پس از بررسيها و آزمايشهاي گوناگون توسعه پيدا كرد كه معرف يك سيستم كارآمد با بكارگيري فضا و نيروي كار كم ميباشد. در اين سيستم به جاي استفاده از گياهان رشد يافته و چندبرگي از جوانههاي 3-4 روزه گياه ميزبان استفاده ميشود همچنين بسياري از جنبههاي ديگر اين روش توليد انبوه بررسي و بهينه شدهاست كه با تمامي جزئيات همراه با تصاوير شرح داده شده است. از مهمترين مزيتهاي اين روش ميتوان بهصرفه اقتصادي، بكارگيري نيروي كار كم و عدم نياز به فضاي زياد اشاره كرد. با استفاده از اين روش ميتوان جمعيت انبوهي از زنبورهاي پارازيتوئيد را توليد و رهاسازي نمود و براي كاهش مصرف سموم شيميايي نقش بسزايي را ايفا كرد.
ماشينهاي بافندگي شونهر داراي ژاكارد الكترونيكي- مكانيكي ميباشند كه اين ژاكاردها داراي بيش از 2000 عدد برد و ماژول ميباشند. در هنگام بروز خطا در ژاكارد ماشينهاي بافندگي شونهر، تكنسين تعميركار جهت يافتن عيب ژاكارد به قسمت بالاي دستگاه (ژاكارد) رفته و با كمك گرفتن از فرد ديگري، با جابجا كردن برد ژاكارد مشكوك با برد قبلي يا بعدي (در همان رديف)، سعي بر يافتن برد معيوب مي نمايد. بنابراين براي يافتن برد معيوب به صورت سنتي، اپراتور بايد برد مشكوك را حداكثر تا 23 بار جابجا نمايد و بعد از هر بار جابجايي ماشين را خاموش و روشن نمايد تا بتواند برد معيوب را شناسايي كند. بديهي است كه اين عمل زمان بسيار زيادي را تلف نموده و باعث كاهش راندمان توليد مي گردد. لازم به ذكر است كه اگر عيب از برد نباشد، كابل هاي ژاكارد تعويض مي شوند و همچنين اگر عيب از كابل ها نباشد، ماژول ها تعويض مي شوند. در حالي كه با استفاده از اين اختراع تنها كافيست كه اپراتور بردها را تست كند. تستر به صورت اتوماتيك، با سرعت بسيار بالا و بدون نياز به خاموش و روشن شدن پي در پي دستگاه، تشخيص مي دهد كه برد معيوب است يا اينكه سالم مي باشد. اگر توسط اين اختراع برد سالم تشخيص داده شد، با اطمينان ميتوان گفت كه ماژول يا كابل ديتا معيوب مي باشند. با استفاده از اين تستر، اپراتور نيازي به تعويض برد، ماژول و يا كابل ندارد. همچنين بردهاي مشكوك قبلي را نيز مي توان جداگانه تست نمود.
دستگاه اختراع شده با استفاده از علم الكترونيك مرتبط با صنعت فرش ماشيني، پارچهبافي و صنايع نساجي ميباشد. به هنگام معيوب شدن مادول يا مگنت موجود در ژاكارد الكترونيكي ماشينهاي بافندگي فرش يا پارچه بافي، به علت غيرخطي بودن اين المان، نمي توان دقيقاً تشخيص داد كه كدام مگنت معيوب يا اينكه عيب از قسمت مكانيكي مادول مي باشد يا نه؟ با توجه به زمان بر بودن عمليات وقت گير است، به ناچار تكنسين دستگاه به همراه يك نيروي كمكي، بايد مادول معيوب را از بالاي ژاكارد جدا نموده آن را با مادول سالم جايگزين نمايد كه با اين كار باعث مي شود چندين عدد مگنت ديگر نيز كه در يك مادول بصورت پك شده و بسته بندي شده در كنار يكديگر قرار دارند، كنار گذاشته شوند. اگر اين خرابي هاي داراي تعداد زيادي باشند، خواهيم ديد كه تعداد زيادي مگنت كه اطلاعي از صحت و سلامت آنها نداريم، به كنار گذاشته شده اند.كاملاً واضح است كه اين عمل صرف زمانگير بودن جهت جابجايي، هزينه هاي زيادي شامل هزينهي نيروي انساني، هزينهي تشخيص خرابي اشتباه، هزينهي كاهش ميزان توليد و راندمان دستگاه و انبار شدن قطعاتي كه معلوم نيست سالم اند يا خراب را به كارخانه متحمّل خواهد نمود. فرمولهاي بكار رفته در اين اختراع؛ R=V/I ، X_L=2πFL، Q=X_L/R، F_R=1/(2π√(L*C)) استفاده از فرمولهاي علمي و كارآمد الكترونيك، استفاده از قطعات موجود در بازار و ارزان الكترونيك، سرعت بالاي تست مگنت، قابل حمل بودن تستر از ويژگيهاي اين طرح مي باشد.
موارد یافت شده: 3